top of page
1.png
כתב-עת-2.png

מערכת כתב-העת:

 

עריכה ראשית: חן עמרם 
אוצרות והפקה: נגה אור ים 
עיצוב בניית אתר: פאינה גאורגיש פייגין 
בנייה וניהול האתר: שיר חכים 
עריכה: יעל שכנר, תמר טלמון  
חברות בצוותי הקולקטיב: מיכל שומר, שיר ניומן

תרגום לאנגלית: טל ג'אנר-קלוזנר
תרגום לערבית: אפנאן חלאילה

כיצד נמצא דרכים שניתן לצעוד בהן לאורך זמן, להביט בכיבוש ולהיאבק בו? הקוויריות קוראת לנו לפרק. לדמיין את קריסת המבנים המדכאים שבבסיס הסדר החברתי ואז לדמיין כיצד נבנה את העולם מחדש. ההזמנה למפגש קווירי עם המציאות מציעה לא רק לחשוף את נקודות העיוורון, אלא ממש למצוא מבט חדש. הקוויריות מחייבת אותנו לשאול - ואחרי הפירוק? מה אז? מעין הזמנה, אמיצה, להשיב לעצמנו תחילה את האפשרות להביט ובהמשך את חובת היצירה והבריאה. כל זה רק כדי לגלות את האמת הברורה מאליה - האפשרות שלנו לקיום קווירי מלא וחופשי עוברת בהכרח דרך הקיום החופשי והמלא של כלל בני/ות האדם סביבנו.

כתב-העת מוציא סיפורים מהשוליים החברתיים אל האור. בגיליון הקרוב, ביקשנו לאסוף סיפורים דווקא על ההימנעות שלנו מהעיסוק בכיבוש. מתוך הרצון להישיר מבט ולהבין את מכלול הקשיים של העיסוק שלנו כקהילות בנושא. ניסינו לעשות זאת בחמלה מצד אחד ובביקורתיות רפלקטיבית מהצד השני. הגיליון הזה מהווה צעד נוסף שלנו במציאת הדרך לחשוב אחרת על משהו שכבר מאד התרגלנו איך (לא) לחשוב עליו. 

הישרת המבט קשה, ולעיתים מרגישה ככישלון. אבל הכאב הזה, המבט הזה - הם צעד קריטי בדרך להחלמה. יש כיבוש והוא חייב להיגמר.

שלכן, 

בוש

יש כיבוש. תמיד היה אותו. כלומר, לא תמיד, אבל בכל זיכרונות הילדות שלנו הוא מופיע, לרוב לא בדמות ברורה, רק בעקבות. היינו בגילאי הגן וסיפרו לנו סיפורים בכחול-לבן על מעטים מול רבים וחלקנו האמנו, כי אהבנו להיות הגיבור בסיפור הזה. הייתה לנו את המדינה שלנו ואת הסיפור שלנו ואת המסלול הזה הברור כל-כך בו אין לנו ברירה אלא. ואף-אחד לא ממש השלים את המשפט הזה - אין ברירה אלא… מה? 

מי שהעזה להתבונן החלה לגלות עד כמה גדול השבר ועד כמה צורבות העיניים ככל שמוסיפות להביט. כי הישרת המבט הזו, היא לא רק אל-עבר העם הפלסטיני והעוולות המתמשכות, היא בהרבה מובנים אל עצמנו. אל עצמנו הכובש, הקולוניאלי, הגזען. אל עצמנו שבור-הזהות ונטול-השייכות. עד לפני רגע היינו מיעוט נרדף, איך הגענו לכאן?

המושג "נקודת עיוורון" מתייחס במקור לאזורים בשדה הראייה שאין ביכולתנו לראות; על-מנת לחשוף את נקודת העיוורון יש לבצע תנועה, פעולה יזומה, לשינוי נקודת המבט. לעיתים, בעת שאנו חווים דיסוננס קוגניטיבי, המציב פער בין הערכים והתפיסות שלנו לבין המציאות והפעולות שלנו, המוח שלנו מבקש להגיע להרמוניה, ולהעביר חלק מהמידע אל נקודת העיוורון שמחוץ למודע.

יש כיבוש. ויש מי שמנסה להיאבק בו, אבל המאבק בנקודות העיוורון גובה מחיר - נידוי, חרם ואלימות. וממילא הכאב והעוולות בלתי-ניתנים לתפיסה, אז העיוורון נותר בעינו. נותרנו בלי הכחול-לבן ובלי 

הסיפור ועם אשמה אינסופית, אבל עם הקהילות שלנו ועם הזהות הקווירית, שמציעה תשובה ברורה ועמומה בו-בזמן.

דבר הבוש

14.png

{מ}אומרות

גלריה

גלריה

14.png

{מ}אומרות

1 חלקי 1.png
לדעת2.png

לדעת

דיבור.png

פוזיציה

דיבור2.png

דיבור

לדעת2.png

לדעת

bottom of page